Equestrian Stockholm

Monday, January 26, 2015

Recap from yesterdays competition!


Oltiin eilen Miran kanssa Lahdessa kisoissa. Hepat hyppäsi hienosti, alkaa huomaamaan että nuoret hepat kehittyvät kivasti nyt kun ollaan käyty paljon muualla hyppäämässä.

Kisat oli kivasti järjestetty ja on aina hauskaa tavata tuttuja kisoissa!

Ratsastin itse Rexillä ja Swassella, molemmat hyppäsivät hienosti! Olen tosi tyyytyväinen etenkin Rexiin, kaikki tuntuu sen kanssa niin helpolta. Odotan innolla että päästään sen kanssa kunnon kisoihin. 
Olen Rexin kanssa keskittynyt siihen että se saa enemmän kokemusta.

 Näkee aika paljon kisoissa ratsastajia joilla ei ole systeemiä eikä suunnitelmaa heidän verryttelyssä. Jos kehittää verryttelytavan jo kotona joka toimii hevoselle ja itselleen niin on helpompi keskittyä kisoissa ja jos vähän jännittää kisoissa niin sitten saa ainakin hevosen verryteltyä järkevästi. Miten te teette? Onko teillä jotain systeemiä tai tapoja tehdä asioita verryttelyssä tai ennen kisoja? Olisi kiva kuulla!

Swassella hyppäsin itse tällä kertaa, Miralla oli Rolle samassa luokassa joten olisi verryttely jäännyt niin lyhyeksi että kiipesin itse selkään. Swasse antaa tosi laadukkaan tunteen. Hyppy on ilmava ja vahva, tuntuu että kunhan se vielä saa lisää kokemusta niin siitä tulee oikein hyvä kisahevonen. Laatua ja kykyä on!

Rolle meni myös hienosti Miran kanssa. Se on tyypiltään semmoinen että se teke just sen mitä tarvii eikä kauheasti ylihyppää joten paljonko kykyä sillä on, on vaikeaa arvioida mutta tähän asti se tekee kaiken supersimppelisti ja tasaisesti.

On kyllä ihan parhaimpia juttuja kehittää nuorta hevosta. Nautin siitä että hevoset kehittyy ja niistä melkein näkee kun ne oppii ja ymmärtää. Nuoren hevosen kanssa on niin kivaa kun ne oikeasti edistyy ja koulutuksessa on selkeät tavoitteet. 

Alla video Rexin radasta!

//Jessi
Rex and me at the show. 


Yesterday we went to a small show toghether with Mira. The show was in Lahtis, and with us we had Swasse, Rex and Rolle. I rode Swasse and Rex and Mira rode Rolle. Mira was supposed to ride Swasse as well but because she already rode Rolle in that class and would have had a short warm up with Swasse I rode him instead. The show was nicely organized and it was nice to meet people again. So excited about the new competition season!

I can really feel and see development in the horses now, because we have been going to so many different places to practise.

I am especially happy with Rex. Everything feels so easy with him. The work done the last months are really paying of.
He feels really confident and up for the tasks ahead.

I think you see pretty many at shows that confuse themselves by not having a plan and a system that they follow. If you work out a good way to warm up the horses already at home and try to keep it systematic, it is also easier to concentrate at the show while warming up. The horses won’t get confused and the whole warmup will be more relaxed!Especially if you are a bit nervous I think it is even more important. How do you do? Do you have some special rituals or systems you follow when you are at a show? Would be very interesting to hear how you do!

Swasse jumped really well now and he is getting more confidence as well. The jump and quality of the jump feels amazing. He is strong and scopey, I feel that with more rounds he will be very good!

Mira rode Rolle and they were also good. Rolle is the type that only does what he is asked to do so for now it is hard to know how much quality he has and how good he will be. But until now he does everyhting really nicely with a good balance! It’s going to be fun to see how he develops!

I really enjoy riding and training young horses. They develop almost infront of your eyes, which is very motivating.

Above you can see Rex’s round from yesterday!

//Jessi

4 comments:

 1. Hienosti meni rata! Kivan näköistä katseltavaa tuo sinun upea ratsastus, annat ihanasti hevosen edetä kunnolla! Ponnistuspaikat näyttävät löytyvän kuin itsestään :)

  ReplyDelete
 2. Ahkeria olette kun jaksatte keskellä talvea kiertää hevosten kanssa! :) Onko Ronja yleensä kisoissa mukana hoitajan kanssa vai jääkö hän vielä kotiin? Entä hevosten kanssa lähteekö mukaan apulaisia? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi :). Ronja on kyllä nyt talvella jäännyt aina kotiin. On niin kylmä hengailla kokopäivää maneesissa...
   Heppojen kanssa on yleensä hoitaja mukana mutta tällä hetkellä ei ole hoitajaa joten lähdettiin Miran kanssa kahdestaan. J

   Delete