Equestrian Stockholm

Wednesday, March 11, 2015

In the chair of the boss...

Jo kauan olen joutunut ottamaan johtajan paikkaa. Ratsastaessa, hevosenhoitajille jne. Se on opettanut minulle paljon ja olen vuosienvarrella pohtinut sitä kuinka olla hyvä johtaja. Tämä on tullut usein mietittyä kun on ollut erimielisyyksiä tai on joutunut sanoa jostain mikä on ollut itselleni itsestäänselvää. En varmaan koskaan tule lopulliseen päätökseen että miten sitä pitäisi olla jotta olisi paras mahdollinen pomo. Mitä tiedän että itse ainakin haluaisin parantaa on että sanoisin ihan heti suoraan mitä mieltä minä olen asioista eikä niin että se asia rupee vähän vaivaamaan ja sanon sen vasta sitten kun mitta on ihan täys... Mutta yleensä pystyn kyllä siihen nykyään :). Mikä teidän mielestä on haasteellista ja oletteko itse joutuneet olemaan pomo? Kyllä hän sitä pomo on silloin kun ratsastaa kin... toivottavasti ;)!

Hyvää yötä!

//Jessi

This is where I enjoyed the sun and a chai latte, yam!
The future leader :D


Me and Rex <3

Already at a young age I had to take the role as a leader. When riding and with grooms etc. It has taught me a lot and trough the years I have been thinking much about how to be a good leader. especially when there has been differences in opinions or when you have to remind the person about something you think should be obvious. I think I probably never will come to the conclusion how to be the best boss. One thing I personally would like to be better at is to say what Im thinking directly and not later. It would make everything clearer. Usually I think I manage it quite well, and Im getting better and better :). What do you think is the biggest challenge and have you hade to take the bosses role? Well actually you are the boss even when you ride... aren't you ?

Good night!

//Jessi


I think only a Finn can understand how much good the sun does to your body after a long winter!!

yea, thats the s**t Im talking a bout!

The leader her selfe on the horseback...

Chilling in the lovely sun!

2 comments:

 1. Meillä on ollut jo useamman vuoden - ja on vielä jokusen viikon- todella hyvä "pomo", tai näin suuressa firmassa missä työskentelen, paremminkin ihan vain esimies.. :)
  Kateellinen en hänen asemastaan ole ollut kyllä hetkeäkään kun joutuu pitämään niin monet langat käsissä mutta silti on ymmärtäväinen, joustava ja mukava.

  Hyvä pomo saa olla "selvästi pomo", joka määrää mitä tehdään mutta varsinkin tallihommissa joita itsekin tein aiemmin useita vuosia eri talleilla - on tärkeää että työntekijä myös perehdytetään talon tavoille. Hevosihmisillä on monilla erilaisia tapoja toteuttaa eri asioita ja voi syntyä suuriakin erimielisyyksiä jos uuteen paikkaan menee ja tekee asiat omalla tavallaan ja työnantaja rähisee myöhemmin miksi loimet on viikattu näin, karsinat siivottu näin jne.

  Kaikista hirvein työnantaja tallilla, joita itselleni on osunut oli ison tallin pyörittäjä joka haukkui tallin käytävillä niin asiakkaat kuin työntekijät. Miten kenelläkään ratsastuskoulun omistajalla voi olla pokkaa haukkua aikuinen ratsastuskoulun asiakas muille asiakkaille sen vuoksi, että "on liian avulias"? :D No, tuli sekin nähtyä..

  ReplyDelete
 2. Näin on, ei ole aina helppoa olla pomo. Mutta hyvät pointit sulla ja kuullostaapa muuten kamalalta työnantajalta se viimesin mainittu :( ! tsemppiä jatkoon! -J

  ReplyDelete