Equestrian Stockholm

Thursday, July 24, 2014

Tips and trainings

                  Ronja qurious <3

Sain kysymyksen, miten treenata "este silmää" paremmaksi?

Annan tässä pari vinkkiä sekä kuvia millaisia harjoituksia voi käyttää.

Olen miettinyt sitä joskus, mitkä ovat tekijät joka saa ratsastajan näkemään etäisyyden mistä hevonen ponnistaa..?

Olen tullut siihen lopputulokseen että se on kombinaatio kolmesta asiasta, aivojen ja silmien yhteistyöstä tunnistaa rytmin, tien ja etäisyyden esteelle. 

Sen takia kontrolli on niin tärkeää kun hyppää. Että rytmi on kokoajan sama ja tie esteelle ratsastetaan sieltä mistä suunitteli, jos ei niin silloin etäisyys ei onnistu sillä aivot ja silmät eivät osaa arvioida etäisyyden jos nämä muuttuvat yhtäkkiä.

Tämä oli se hankala tapa selittää sitä... Mutta on myös harjoituksia jotka ovat mielestäni hyviä just tämän asian ymmärtämiseen.Hyvä mustaa: rytmi voi pysyä samana vaikka  lyhentää tai pidentää askelta.


Tämän harjoituksen voi tehdä puomeilla tai kavaleteilla. Tärkeätä on että välit ovat samat. Yritä pysyä keskellä puomeja. Voi tehdä vaikka viisi askelta joka väliin pari kertaa ja sitten kuusi askelta pari kertaa. Kun onnistut saamaan suunitelmasi askelmäärää pariin kertaan niin olet oikealla tiellä löytää hyvän etäisyyden esteelle myös ilman puomeja apuna.

    Vaillant and me training to be calm ;)I got a question, how can I train my eye to se the distance to the obstacle better?

I will give you some tips and practice examples how to train this.

I have been thinking about what the things are that makes the human eye see where the horse will take of..?

I've come to that conclusion that it's a combination of three things, with the eyes and the brains working together they recognize the rhythm, the way and distance to the obstacle.

That's why the control is so important when you jump. The rhythm needs to stay the same and you need to ride the way you planed. If you suddenly change those things it makes it hard for the brains and eyes to estimate the distance to the obstacle. 

This was my complicated way of explaining it :). But there are some practices that I think are good for lurning just this.

Note: you can keep the same rhythm even if you shorten or longer your horses strike.


This you can do with poles or cavalettis, the important thing is that the distances in between are the same. And then you try to stay in the middle and do for example five strikes a few times and after that you do six strikes a few times. When you manage to do the strikes you planed, you know your on the right track of finding the right distance even without the poals.


              Vaillant and Onni bff
1 comment:

  1. Suuret kiitokset näistä havainnollistavista piirustuksista, tallennan ne aina koneelle että pääsen treenaamaan niitä! :)

    ReplyDelete