Equestrian Stockholm

Tuesday, July 8, 2014

My choice of saddles, bridles, blankets etc.!

Vaillants jumping gear.
Our boots that we use, the Eskadron as home boots, the Veredus as show boots.


Pyynnöstä ajattelin kertoa vähän hevosten varusteista ja mistä tuotteista tykkään. Aloitetaan minusta tärkeämmästä varusteesta, satulasta. Satula on ainoa varuste jossa olen tosi tarkka. Minulla on kaksi satulaa jota käytän kaikilla hevosilla. Molemmat satulat ovat merkistä Butet, Butet on ranskalainen valmistaja joka on minusta ihan paras. Satulat on tehty hyvästä nahasta ja sopivat melkein joka hevosen selkään! Minulla on ollut muitakin satuloita mutta, olen päätynyt nyt Butetin satuloihin ja en kyllä varmaan koska vaihda niistä pois :)

Minun jalustimet ovat kevyet ja hyvän tasapainon antavat hiili kuitu jalustimet. Jalustimissahan on tapahtunu aika paljon kymmenen vuoden sisällä, turvallisuus ja ulkonäkö niissä on parantunut huimasti. Olen tykäistynyt niihin mitä minulla on nyt, ovat siistin näköiset ja helppoja pitää puhtaana,  niissä myös tosi hyvä tasapaino, mikä onkin aika tärkeä asia.

Kun tulee suitsiin niin en ole niin tarkkana tuotemerkeistä, ostan yleensä vaan hyvän laatuista nahkaa koska se kestää ja näyttää hyvältä. Tällä hetkellä melkein kaikki meidän suitset ovat Dy'onin suitset. Heillä on kauniit suitset kivoilla yksityiskohdilla ja niissä on todella hyvä laatu. Pidän eniten ruskeasta nahasta joten suitset ja satulat ovat melkein kaikki ruskeata nahkaa.

Suitset pestään joka päivä käytön jälkeen ja öljytään tarpeen mukaan, satulat taas öljytään kerran kahdessa viikossa. Kaikki varusteet kestävät paljon pidempään kun niistä pitää hyvää huolta.

Kotona kun ratsastan sileällä niin hevosten jalat suojataan joko pinteleillä tai jännesuojilla. Meillä on tällä hetkellä käytössä Eskadronin ja Vereduksen jännesuojat. Eskadronin suojat käytetään kotona ja Vereduksen kisoissa. Olen kyllä käyttänyt muitakin suojia mutta Eskadronin ja Vereduksen suojat kestävät parhaiten kovaa käyttöä joten nykyään ostan melkein poikkeuksetta heidän suojia. Jos teillä on muita hyviä suojia ehdottaa niin otan mielellään ehdotuksia vastaan, tuntuu siltä että ollaan vähän tylsiä tällä puolella koska nämä tuntuvat kestävän hyvin ja niitä saa melkein kaikkialta. 

Loimia omistetaan monta eri brändiä mutta minun suosikki merkki on Dominic. Heidän loimet istuvat hyvin ja ovat hyvän laatuisia, tykkäsin kyllä enemmän heidän vanhasta mallista mutta niitä ei enää tehdä.

Kisoissa käytän tällä hetkellä Trust:in satulahuovat ja huput. Ovat kestäneet tosi hyvin, ja näyttävät edelleenkin hyviltä vaikka alkavat olemaan aika vanhoja. Todella hyvän laatuisia ovat olleet.

Yritän aina ostaa hyvänlaatuisia varusteita koska kestävät paljon paremmin ja näyttävät yleensä  paremmalta. Olen myös huomannut että paremman laatuiset varusteet yleensä istuvat myös paremmin hevosella. Pitää vaan jaksata pitää niistä hyvää huolta niin kestävät ikuisuuden! Kun olen takaisin Belgiassa voisin laittaa kuvia yksityiskohtaisemmin hevosten varusteista, ja kertoa vähän enemmän millä kuolaimilla ratsastan milläkin hevosella ja minkä takia.


//Jessi


Riding Vaillant on a kimblewick bit and Dy'on bridle.Carbon stirrups, light and gives me a good balance.

On request I thought I would tell you a little about what my horses are wearing in training and which products I prefer. Lets start with the most important thing and the one thing I'm pretty precise with, my saddle. I have two saddles that I use on all horses and they are my precious. I'm riding in Butet saddles,  a french brand that have really nice quality and fits most horses. My stirrups are carbon fiber stirrups that are black and very light. I think they give me a very nice balance in the saddle.

With the bridles I'm not so fussed but I think it is important to have good quality leather because then they will last. There is a big difference in different leather so I try to buy only by the quality not the brand. For the moment my most bridles are from Dy'on. They are nice quality and looks good, I prefer brown leather goods so most of our bridles are brown as well as the saddles. 

The saddles we put oil on once every second week and the bridles we wash every day and oil when necessary. They last much longer when you take good care of them.

When it comes to boots I usually buy Veredus or Eskadron, I have had plenty of other brands as well but these two seem to last and stay good the longest. At home we usually use the Eskadron boots and the Veredus ones at show. 

In the rug department we have pretty many different brands but my all time favourite rugs are Dominic-rugs, even though I did like the old model more. 

On show the horses are wearing Trust numnahs and flyhats. Been very pleased with Trust's quality, they seem to last forever!

And thats about it, I try to buy quality because they always lasts much longer and looks good longer.

When I'm back in Belgium I'll put up some pictures on every horses bridle and bits and explain why I'm using what on every horse.

//Jessi


My Butet saddle, best saddles I have had!
Also wearing Dy'on myself, my chaps are always Dy'on. They are the best!
No comments:

Post a Comment