Equestrian Stockholm

Tuesday, June 23, 2015

Food, the answer behind success?Olette varmaan huomanneet että ihmiset syöttävät hevosiaan eri tavoilla. Jotkut saa valtavia määriä ja toiset ei juuri ollenkaan. Vitamiineja on myös olemassa niin paljon eri komboja että tuntuu joskus hankalalta tietää mitä pitäisi antaa. 

Itse haluan tietysti että hevoset saavat kaiken tarvittavan mutta haluan kuitenkin pitää asiat niin simppelinä kuin mahdollista. 

Meillä syö hevoset puolikuivaa heinää noin 10-15 kg päivässä. Neljä kertaa päivässä on ruoka-aika. On tärkeätä että hevonen syö usein, silloin sen vatsa toimii parhaiten. Heinää syödessään hevosen sylki sirtyy vatsaan eniten ja neutralisoi vatsan alhaista ph'ta. Muuten pääsee nopeasti käymään niin että hapolliset nesteet vatsassa muodostavat haavan ja se tekee todella kipeää hevosellesi.

Swasse, he is always hungry!


Mutta nyt haluatte ehkä tietää mitä ja miten paljon meidän hepat syövät. Tässä on Onnin ruokavalio :) (heinää siis joka ruokintakerralla):

Onni:
Aamu: klo. 7.30 1/2 L Classic mix ja 1 L kauraa

Päivä: klo. 11.30 1 Classic mix 1L

Iltapäivä: klo. 16.00 0,5 L lesettä 0,5 L mash Eq-Orannalta ACG ja electrolyyttejä + Twydil racing

Illalla: klo. 20.00 1/2 L Classic mix 1 L kauraa

Vitamiineista sen verran että tärkeimmät ovat: B, E ja seleeni. Nämä kaikki löytyvät Twydiilin Racingista. E-vitamiini on kaikista kallein tuottaa joten sitä ei aina ole riittävästi eli kannattaa katsoa tarkkaan. 

Nestetasapainolle tärkeä ravintolisä on Electrolyytit jotka ovat myös Twydilin. Sitä kannattaa antaa pikkaisen enemmän silloin kun on kuuma kesä ja hevoset hikoilee enemmän. 

Classic mix on merkkiä Eggersmann ja muut vitamiinit ym. ovat täältä: EQOranta


Hyvää päivän jatkoa!

//Jessi
As you have probably noticed, people feed a lot of different things to their horses and there is a lot to choose from on the market.  There is also so many different vitamin-combos that sometimes it feels like a jungle, to know what to feed.

We always try to keep our horses feeding program as simple as possible, but still so that they get everything they need.

Our horses eat haylage 10-15kg a day, and we feed the horses four times a day. It is important that the horses eat often enough and regularly. When horses eat hay they produce saliva that goes to the stomach and neutralizes the stomach acids. Without the saliva, horses create easily ulscters which are painful and pretty common.

But you probably want to know what my horses eat exactly. So here is Onnis diet :)

He eats hay four times a day and with that he eats as following:

Morning 7.30: 1/2L Classic Mix and 1L Oats

Lunch 11.30: 1L Classic Mix

Afternoon 16.00: 0,5L wet bran, 0,5L Mash, from EQ-Oranta ACG, electrolytes and Twydil Racing

Evening 20.00 ½ Classic Mix and 1L Oats

The most important vitamins are B, E and selen. You can find all of them in Twydils Racing.
To keep the fluid balance good in the horse it is important to feed the horse electrolytes according to hard the training has been or if it is hot outside.

The Classic Mix we feed is Eggersmanns müsli and the rest of our feed is from EQ-Oranta.

Have a great day!


//Jessi

4 comments:

 1. Mielenkiintoinen postaus, kiitos! Hienoa että painotatte heinäruokintaan, koska on järjetöntä syöttää kauheita määriä väkirehuja eikä juurikaan heinää aiheuttaen mahahaavan. Se on kuitenkin aika yleinen kilpahevosilla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. On kiva saada tällaista palautetta ;)! Olen samaa mieltä kanssasi ruokinnan suhteen. -J

   Delete
 2. Heippa Jessica! Kysyisin vaan että mitä mieltä olet kaimastasi Jessica Aminoffista ja yleisesti hänen hevosistaan? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi :). Hevosmiestaitoinen, mukava ja luulen että on myös ahkera. En tunne Jessicaa kovin hyvin mutta kisoissa vähän tutustunut. Itse he kasvattavat hevosia ja niitä on mielestäni hyvin saanneet esille kilparadoilla käyttäen maalaisjärkeä :). -J

   Delete