Equestrian Stockholm

Friday, June 5, 2015

Kyselypostaus vol. 1


Millaisiin asioihin kiinnität huomiosi jos haet potentiaalista hevosta itsellesi, millainen hevonen on sinun mielestäsi lupaava?

Vastaus: hevonen itselleni, sillä tarkoitat varmaan hevosta jolla potentiaalia isoimpiin luokkiin, eli... Heti alkuun kun nousen selkään yritän tuntea jos hevonen liikkuu letkeästi ja on suora, silloin tiedän ainakin että sen pitäisi olla suht terve. Sitten kiinnitän huomiota sen ratsastettavuuteen ja pohdin mitkä ovat sen heikkoudet ja tuntuuko siltä että pystyisin parantamaan niitä. Kun hyppään haluan tuntea että hevonen varoo puomia mutta on ilomielin menossa esteelle. Esim okserilla haluan että hevonen varoo ensimmäistä puomia mutta osaa samalla ponnistaa niin että pääsee myös helposti toisen puomin yli vaikka tulisikin hieman lähelle. Jos tulee pudotus niin on hyvä nähdä että hevonen reagoi siihen korjaamalla virheen.


Mikä hevosistasi on kaikkien aikojen suosikkisi, kuka on elämäsi hevonen?

Vastaus: Corella ja Vaillant elämäni hevonen.Mikä oli ensimmäinen oma hevosesi?

Vastaus: Sen nimi oli Florenz IIMillaisia neuvoja antaisit rimakauhusta/estepelosta kärsivälle ratsastajalle? 

Vastaus: Älä hyppää isompaa kun miltä tuntuu, se ei ole kivaa! Yleensä kun on kontrolli kunnossa ja tuntee hallitsevansa hevosta jolla on kykyä hypätä sitä tiettyä korkeutta niin silloin ei enää jännitä niin pahasti.

Mikä on Suomessa mielestäsi paras kilpailupaikka?

Vastaus: Ypäjä, mutta voisi olla vähän viihtyisämpi ;) vink vink.


Millaiset ovat onnistuneet kilpailut?

Vastaus: Silloin kun hevoset ovat mennyt suunnitelmien mukaan, pärjännyt hyvin/oppinut jotain uutta.

Lempi varustemerkkisi?

Vastaus: CWD


Kuinka monta hevosta sinulla on päivittäin ratsastettavana?

Vastaus: tällä hetkellä on neljä mutta välillä ratsastan jopa 7-8. Välillä vaan 1-2 elikkä se vaihtelee :)


Millainen on yleensä päivärutiinisi?

Vastaus: noin 6.30 minä tai Fille tekee aamupuuhat Ronjan kanssa. Noin 9.00 yritän ratsastaa ensimmäisen hevosen ja noin 12.00 syödään lounasta. Jos on lisää hevosia niin jatkan sen jälkeen kunnes olemme valmiita. Illalla on joko tunteja tai sit löhöilemme sohvalla kun Ronja on mennyt nukkumaan ja olemme jompikumpi tehnyt illallista. Menen aina myöhään nukkumaan... En yleensä ennen klo 00.00.


Swasse <3


Miksi et käytä kypärää?

Vastaus: se on vain huono tapa. Blogisi on upea, miksei se ole osana mitään portaali?

Vastaus: Kiitos! En tiedä, en ole ajatellut asiaa sen enempää.Kuinka monta hevosta ratsastata päivässä?

Vastaus: vastasin jo siihen :)Mitkä ovat tavoitteet pidemmällä tähtäimellä?

Vastaus: olla onnellinen.
Ratsastetaanko hevosillasi joka päivä vai onko niillä vapaapäiviä usein?

Vastaus: niillä on korkeintaan yksi vapaa päivä mutta ei aina sitäkään. Liikkuuko hevoset ratsastuksen lisäksi esm. kävelykoneessa?

Vastaus: niitä kävellytetään tai ratsastetaan toisen kerran.Miten suunnittelet hevosten aikatauluja? Päivä, viikko, kuukausi kerrallaan?

Vastaus: kisat noin kuukausi tai enemmän. Kuka ratsastaa mitäkin, viikoittain. Ja miten haluan niitä treenata, päivittäin.

//Jessi
2 comments:

  1. Eikä, unohdin laittaa kysymykseni siihen postaukseen! Laitan sen nyt tähän kuitenkin jos pystyt ja haluat vastata siihen seuraavassa postauksessa:
    Missä ja mitä tekemässä näet itsesi 10 vuoden kuluttua?

    ReplyDelete
  2. Naulan kantaan, Ypäjä voisi todellakin olla viihtyisämpi - katsojankin kannalta! Kun vain tietäisi mihin (ja kenelle) voisi antaa palautetta (=nillittää). :) Ihan vain alkajaisiksi, ei pitäisi olettaa, että alue on kaikille katsojille ennestään tuttu (opastekylttejä turha etsiä..). Paljon olisi opittavaa siitä, miten järjestetään hyvä yleisötapahtuma. Ehkä sitten hevostapahtumat alkaisivat houkutella enemmän suurta yleisöä. Vertailun vuoksi Farmari-messut, joissa takuulla käy muutkin kuin kulloisen lähiseudun maanviljelijät. Se kuitenkin olisi kaikkien etu, että myös hevosmaailmaan "kuulumattomat" kiinnostuvat lajista: on helpompi antaa tukensa lajille / harrastukselle / elinkeinolle kun on omakohtaisia kokemuksia. -ms-

    ReplyDelete