Equestrian Stockholm

Friday, March 13, 2015

Täysin samaa mieltä! Lukekaa ja jakakaa!

Vaillant always the first one in the morning motivated to train.
En voi sanoa muuta kun että olen täysin samaa mieltä ja tähän pitää reagoida! Lukekaa tätä ja jakakaa, sillä jotain pitää tehdä että asiat paranee! Tarvitaan lisää kilpailu henkeä ja palkintoja jotka saavat ratsastajat treenaamaan entistä kovemmin ja motivoituneemmin!

//Jessi
Totally agree! There are some changes in the finnish competition system wich are highly questionable! The text in the link is in finnish but if you are interested you can always use google translate. I had to share this because I find it important for the future of the sport!

//Jessi

6 comments:

 1. Replies
  1. No voi höh! Tässä kuitenkin kirjoitus: Kilpailemisen ilosta - osa III
   March 13, 2015 at 10:24am
   Sain eilen kilpailutiedotteen SRL:lta.

   Ensimmäisenä sääntöasiana - ilmeisesti tärkeimpänä - ilmoitettiin, että 1-tason kilpailuissa on nyt 1.000 euron palkintokatto. Erikseen oli tarkennettu vielä, että ko. katto on kilpailukohtainen, ei päiväkohtainen.

   Seuraavassa lauseessa todettiin (ilmeisesti perustelutarkoituksissa) että tämän 1-tason kilpailut ovat koulutustapahtumia, joissa pääasiassa on kilpailemisen harjoitteleminen.

   Lopuksi todettiin, että toiveena on näiden kilpailujen kustannusten pysyminen matalana.

   Kaikki tämä herätti minussa taas ajatuksia. Ensinnäkin vaikuttaa ihan siltä, että tämän kyseisen ja varmaankin tarpeellisen muutoksen olemme aiheuttaneet me Hattel Ridersin kapinahenkiset radikaalit, jotka kaksi vuotta sitten järjestimme independent-kilpailut (sittemmin seurastatuksen saaneet, vastaa nyk. 1-tasoa) joissa jaettiin jopa useampi tuhatlappunen palkintorahoja.

   Luokkatasot olivat noissa kisoissa tosin 120-150 cm, mistään varsinaisesta kilpailemisen harjoittelusta siinä ei ollut enää kysymys.

   Minusta tässä nyt voimaan tulleessa rajoituksessa on kätkettynä arvoviesti, joka on suurin piirtein: rahapalkinnot pilaavat urheilun. Näin ei kuitenkaan ole. Rahapalkinnot mahdollistavat ammattimaisen urheilun, ja se taas mahdollistaa Suomen kehittymisen kohti kansainvälistä tasoa.

   Yhdestä olen samaa mieltä: rahapalkinnot eivät kuulu kilpailuharjoituksiin. Niitä ovat luokat sanotaan vaikkapa tasosta 120 cm alaspäin. Ihan riippumatta kilpailun tasoluokituksesta.

   Toinen ajatus joka tästä tulee mieleen on tämä: tuottokatto on määritelty absoluuttiseksi ja toteutuu varmasti, mutta kulukatto on määritelty hartaana toiveena, eikä varmasti toteudu. Tätä ei varmaan tarvitse pahemmin perustella, kaikki kilpailijat ovat tämän ihan käytännössäkin jo todenneet. Tulee mieleeni eräs yrityspuolella käyty budjettikeskustelu, jossa kollega tiedusteli mitä aiotaan tehdä tulojen varmistamiseksi - kulujen toteutumisesta kun hän ei ole kovin huolissaan

   Delete
 2. Ihmetyttää taas kerran liiton toiminta. Mikä järki?

  ReplyDelete
 3. Miten rahapalkinnot muka pilaa urheilun?? Juu eihän yleisurheilun timanttiliigassakaan toki mitään rahapalkintoja anneta.... Kyllähän palkinnot motivoi! Jo se tallin harjoituskilpailuista saatu ruusuke on monelle tärkeä juttu. Ja kun taidot kasvavat ja kisat vaikeutuvat, pitäisi sen mielestäni näkyä palkinnoissakin. -ms-

  ReplyDelete
 4. Jessi ootko instassa? haluaisin seurata sua mutta en löydä sua sieltä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi. Mut voi seurata nimellä jmtimgren :)- J

   Delete