Equestrian Stockholm

Thursday, March 5, 2015

Torture or not? Tell me everyone!

Kaikki olette varmaan nähnyt videon joka on pyörinyt internetissä siitä kun mies yrittää opettaa hevoselle piaffia ja käyttää raippaa aika rajusti välillä. Itse puhuin kaverini kanssa siitä ja molemmat olimme sitä mieltä että mies ei tehnyt oikein mutta olen kuullut ihmisiä jotka ovat sitä mieltä että siinä ei ollut mitään väärin... Mitä mieltä olette? Mielestäni raipan ääni voi kuullostaa vähän rajummalta kuin miltä se oikeasti kuulostaa.

Itse en tykkää käyttää raippaa se on kömpelö kädessä enkä mielestäni tarvitse sitä millään hevosella oikeestaan koskaan. Tietysti olen joskus joutunut käyttää raippaa mutta hyvällä tavalla.

Olin sitä mieltä että mies stressasi hevosta turhaan koska se ei ymmärtänyt mitä piti tehdä mutta olen kyllä nähnyt pahempia videoita... Onneksi en hirveän usein joudu opettamaan hevosille piaffia...

//Jessi


Here in Finland there has been a big discussion about a video where a man is trying to teach a horse piaff and is using his whip quite much. I talked to my friend to see what she thought and we bought agreed that it was wrong. What do you think? I think that the sound of a whip can sound worse than it actually sounds when used.

I actually don´t like to use the whip at all, it is clumsy in my hand and I dont feel like needing it with any horse. Off course I have used a whip but in a good way.

And I think that the man got the horse stressed out whitout  reason while the horse did not understand what he wanted. But I have seen worse... Thank god I don´t have to teach the horses piaff that often...

//Jessi


4 comments:

 1. On kyllä kamalaa katsottavaa tuo video :(

  ReplyDelete
 2. Hyvä Jessica kun toit tämän esiin omalta osaltasi. Tästä on kyllä 'Happy Athlete' todella kaukana, niin surullista ;( Raipattamisen lisäksi mies riuhtoo ohjista ja läpsii hevosta vailla järjen häivää ja tuleeko piaffia - no ei. Veikkaanpa että teettää paljon työtä korjata hevoselle aiheutettu luottamuspula ja voi olla että haaveet piaffista ovat turhat enää, edes korrektilla tavalla opetettuna...

  ReplyDelete
 3. Kyllä sitä pahempiakin tapoja on hevosta kouluttaa. Videosta kyllä näkee, että hevonen on vielä kovin kehittymätön kropaltaan tuohon hommaan ja tuollaisen asian opettaminen (niinkuin kaiken muunkin) pitää jakaa pieniin osiin ja tehdä sitä niin että hevonen onnistuu jossainmäärin ja homma on siinä. Käsittääkseni piaffia oli haettu hevoselta aika kauan joten varmasti turhautumista ja väsymistä ihan puolin ja toisin.

  ReplyDelete
 4. Tosi kauheaa katsottavaa toi video:-(
  Tosta näkee ihan selvästi että hevosparka ei ymmärrä mitä siltä halutaan. Mulle jäi jotenkin epäselväksi oliko Fia Lind tossa mukana?

  ReplyDelete