Equestrian Stockholm

Thursday, May 8, 2014

Training and raining


Vaikka kisat käydään ulkona viikonloppuna niin on kyllä tullut treenattua sisällä, huh mikä sää. Toivotaan että ei nyt olisi tämmöinen sää viikonloppuna. Nämä alkukauden kisat täällä Suomessa on kyllä aina vähän riskiä kun ei tiedä sataako lunta vai paistaako aurinko :) Hevoset tuntuu hyviltä, mutta saa nähdä miten kisat sujuvat. Kotona on minusta tärkeätä saada luottamusta itselleen ja hevoselle, ne on ne pikkujutut jotka ratkevat miten hyvä tulos loppupelissä tehdään sit kisoissa. Pyrin aina ratkomaan ongelmat kotona mutta nyt kun aikaa on ollut kortilla, niin ei olla ehditty kauheasti harjoitella muualla, missä kanssa yleensä huomaa ne yksityiskohtien puutteet, ja mitä pitää treenaa. Mutta menen kyllä luottavaisin mielin kisoihin, Vaillant hyppää 130cm ja 140cm ja Rex 120cm ja sunnuntaina elämänsä ensimmäisen 135cm. Pitää kokeilla vähän mihin se pystyy, kansainvälisissä kisoissa on kuitenkin korkeampaa ja vaikeampaa. Mutta kaveri on kyllä kehittyny niin kivasti että en usko korkeuden olevan mikään ongelma, sillä se on enemmän rutiinin puutetta mitä sillä on ja sitähän saa vaan lisää kisaamalla:) 

Ollaan lukittu ekoja kansainvälisiä kisoja eli eka on 22-25.5 Fontainbleussa joka on kahden tähden kisa ja sen jälkeen Sopot joka on 5-8.6 ja se on kolmen tähden kisa. Sopotissa toivon jo ratsastavani Nations Cup-joukkueessa edustaen Suomea Vaillantilla. 

Huomenna vielä vähän hienosäätöä ja sitten onkin jo kisapäivä lauantaina. Pitää katsoa vähän vanhoja kisavideoita että pääsee oikein kunnon kisatunnelmiin.

Öitä!

//Jessi


Vaillant and me today practising trott to galopp - galopp to trott transitions.


Ronja gets to follow my training from the middle.


Tired pony.


Even though the show is outdoors this weekend we have been training indoors....omg what a shitty weather we have had. Lets hope for better weather for the weekend, thats the risks with competing in Finland in the beginning of the year. You never know if it's gonna snow or if the sun is going to shine. 

Horses are feeling good, but I guess we will know the real shape at the competitions. I think it is very important to get good confidence during the home training for me and the horses. In the end the details are the ones that will count and I hope we have everything under control. I think it is very important to work on the problems at home and solve them there but some things you can't really know before you go away from home to a show or training, and now when time has been a bit short we haven't had so much time to go away from home to train, but I'm feeling very confident. 

Vaillant will do the 130cm and the 140cm and Rex the 120cm and on sunday his first 135cm ever. Need to test him a little bit before the international shows. But he has developed in a really nice way and i don't think the height will be any problem, he is a bit lacking in experience and that he will only get more of from competing so that part we are working on :)

First shows are now decided. First we go to Fontainbleu which is a two star show and after that we go to Sopot which is a three star show. In Sopot I'm hoping to be on the Nations Cup team representing Finland.

Tomorrow a bit more riding and then on saturday it is showtime! Need to look at some old videos to get in to the right mood!

Good night,

//JessiMy sweetie sleeping...


New Finnish team competition shirt.


The jacket is really nice, even though I know that mine is going to be dirty pretty fast :)


My view.


Ariat shoes and Dy'on chaps.


The newbie.


Rex is also a fan of Angry Birds.


The new stallion has settled really nicely here at home.

No comments:

Post a Comment