Equestrian Stockholm

Thursday, November 6, 2014

A cinnamon bun kinda day.


Tänään olen pitänyt vapaa päivää ja ollaan oltu vaan kotona Fillen ja Ronjan kanssa. On ollut niin järkyttävä ilma joten olemme vaan olleet kotona ja otettu rauhallisesti. Leivoin huonon sään kunniaksi pullaa meille :) Oli hyvää!

Eilisen treeni löytyy myös kuvana. Aloitettiin hyppäämällä kahdeksikolla kaksi okseria verryttelyksi, kun hevoset olivat tasapainossa, odottivat ja olivat rentoja niin hypättiin rataa. Harjoiteltiin sekä kaarevalla uralla linjoja että suoralla. Pyrittiin siihen että hevoset pysyisivät tasapainossa ja että joka askel olisi samanlainen eikä niin että viimeinen askel on liian pieni tai iso. 

Ratsastajan on hyvä harjoitella tätä. Joka tilanne on aina uusi mutta on hyvä toistaa samaa treeniä monta kertaa jotta tulee toistoja tarpeeksi ja että ratsastaja tuntee hevosensa askelta niin hyvin että tietää ensimmäisen hypyn alastulossa jos tarvitsee normaalissa välissä jatkaa, odottaa tai lyhentää. 

Kokenut ratsastaja ei tarvitse edes miettiä tätä vaan reaktio tulee itsestään! Harjoitus tekee mestarin :)

Ihanaa sateista syyspäivää,

//JessiToday I have had a day of and only been at home with my little family. It's been such a terrible weather outside so we have only stayed at home and taken it easy. I baked some cinnamon buns for the terrible weathers sake :) They where yummy!

Yesterdays training you can find in the picture below. We warmed up the horses jumping two oxers on an eight. We practised the horses to stay balanced, calm and not running into the fences. When the horses jumped well and the oxers were a bit higher we jumped the course. Yesterday we practised riding on a straight line and on a curvy line. 

We were aiming for the horses to stay in balance and that the gallop strides would be even thru the whole line, it is important the last stride is not to big or to small before the second jump.

 It is good for all riders to practise on this, the situation is always different but if you know your horse well and you have practised different kind of situations then you know how to react. Depending if you have a big jump at the first fence or a small jump, you should know to continue to reach the next fence or just wait for the next fence to come. 

An experienced rider doesn't even have to think what to do, they see the situation straight away and will react on instinct because they have had the same situation so many times. Practise makes perfect :)

Have a nice evening!

//Jessi


Yesterdays training.


Cinnamon buns!


No comments:

Post a Comment