Equestrian Stockholm

Friday, December 12, 2014

What would you like to see?

Hepat hyppäsivät hyvin tänään. Swassea piti vähän totutella uuteen paikkaan mutta se oli oikein rento loppuakohden. Rolle käyttäytyi mainiosti ja teki hyviä hyppyjä. Pitää ajaa eri paikkoihin treenaamaan nuorten hevosten kanssa että he oppivat kilpahevosiksi. 

Eilen pidin valmennuksia. Oli aika simppeli rata, pitkällä sivulla pysty-okseri linja jossa oli 21 m välissä, toisella pitkällä sivulla oli yhden askeleen sarja, pysty okseri (7m) ja kulmista ulos pystyt joista pystyi jatkamaan viidellä laukkaaskeleella pitkällä sivulla olevalle linjan jommallekummalle, pystylle tai okserille. Toivottavasti saitte selvää vaikka ei ollut kuvaa siitä tällä kertaa. 

Välillä haluan että harjottelee yksinkertaisia ratoja joita voi jatkaa monta kertaa niin että saa keskittyä vaan siihen että rytmi pysyy samana. Jotta oppii tuntemaan hyvän rytmin pitää ratsastaa vähän pidemmän radan että se tulee tutuksi. 

Maanantaina tulee www.hevostiimi.fi kuvaamaan kun harjoittelen kotona ja kun annan vinkkejä mitä voitte treenata kotona. En ole vielä päättänyt mistä aiheesta haluan puhua joten jos teillä on jotain tiettyä mielessä joka kiinnostaisi nähdä niin sanokaa! 

                           //Jessi

Rolle <3

All horses jumped good today. The young ones just need to go to different places more often so that they get used to it. 

Yesterday I was training my pupils. Just had a simple course that you could continue to jump until you got the feeling you could stay in the same rhythm the whole course. I feel it's important to do every ones in a while, so you can focus on you and not all the other stuff around as difficult lines or short turns and so on...

On monday the people from www.hevostiimi.com are coming to film when train at home and give tips on what exercise you can practice at home. I haven't desided yet on what subject I'm going to focus on so if you have any interests please tell me!

                          //Jessi

6 comments:

 1. Millainen on hyvä jumppaamismuoto, paljon puomeista yms. Onko tärkeää hypätä usein isoja esteitä? Siinä muutamia ideoita maanantaille! :)

  ReplyDelete
 2. Milloin sinut voi nähdä Suomessa? Piia Pantsua haastattelin viikko sitten blogiini, sinä voisit olla seuraava jos haluat. Jag tror att jag hanskar intervjun också på svenska om det är lättare för dig.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag befinner mej i Finland helatiden :) det är bara att kontakta mej.

   Delete
  2. Kan jag mejla dig några frågor? Eller om du besöker sydöstra Finland, kan vi mötas.

   Delete
 3. Ellikki, jessicanhan on kokoajan/pääsääntöisesti suomessa

  ReplyDelete
 4. Kaipaisin vinkkejä ja hyvää treenimuotoa hevoselle joka on puomeilla, että esteillä kuuma ja erittäin innokas. Aluksi hevonen on vahva edestä ja tekee paljon omia ratkaisuja esteillä, hyppäämällä hyppäämällä ja hyppäämällä se rauhoittuu ja vasta ihan lopussa sitä pystyy oikeasti ratsastamaan siellä esteiden välissä. Laukkapuomeilla keskittyminen on vielä heikompaa, kun puomien yli voisi vain räiskiä :D Toivoisin esteille rennompaa menoa, enkä itse koe olevan mitään järkeä ratsastaa vain tehtävää ja homma alkaa pelittää vasta, kun hevonen on ns.väsyttänyt itsensä ja malttaa keskittyä.

  ReplyDelete