Equestrian Stockholm

Monday, August 10, 2015

A bit about the new stable and Onnis situation!

Täällä Westankärrillä tapahtuu paljon kokoajan ja paikka missä talli ja maneesi sekä kenttä tulee kehittyvät koko ajan. Tosi jännää! Odotan niin että kaikki valmistuu ja päästään muuttaamaan tänne kokonaan koko perhe. Rakennus työt on edistynyt ja ensi viikon keskiviikkona pitäisi kattotuolien tulla. Kun ne ovat paikalla niin rupeaa jo näyttämään joltain.

Lisäsin kuvan tänne jossa on piirustukset maneesista ja tallista, keskelle tulee ulkokenttä, maneesin ja tallin eteen mutta se ei näy piirrustuksesta.

Hauskaa suunnitella alusta kun on kuitenkin kokemusta omasta tallista vanhempien pihalta sekä vuosien varrelta. Tietää miten haluaa asiat ja miten siitä saadaan toimimaan.

Meidän toiminta tulee olemaan niin kuin tähän asti; ratsutusta, pienimuotoista hevosmyyntiä ja valmentaminen. Sen lisäksi alamme pitämään nuoria hevosia meillä. 

Täällä on niin ihanat ja isot laitumet jossa varsoista 3,5 vuotiahin asti saavat nauttia tulevaisuudessa. Meillä on kolme kertaa seitsemän hehtaarin laitumia joten niissä pitäisi ainakin olla tarpeeksi syötävää :) Tulevaisuudessa sitten jos meillä riittää asiakkaita niin ruvetaan myös sisäänratsastamaan nuoria hevosia. Tallin on tarkoitus valmistua joulun aikoihin ja silloin muuttavat kaikki minun hevoset Westankärriin. 
Nuoret hevoset otetaan keväällä Westankärriin koska silloin olemme varmoja että olemme saatu kaikki rakennettua. Laitumiin tulee uudet pihatot ja uudet aidat jotta hevosilla olisi hyvä olla ja niin että kaikki on turvallista.

Täällä on ihanan idyllistä. Unelmani on saada nähdä kuinka nuoret hevoset kasvavat leikkiessä ja liikkuessa laumoissa meidän isoilla vihreillä laitumeilla. Minusta on tosi tärkeätä puuhata nuorten hevosten kanssa ihan nuoresta jotta he olisivat tottuneita ihmisiin ja osaavat käyttäytyä ihan nuoresta iästä alkaen!

Tässä vähän video-materiaalia rakennusmaasta!Ja sitten Onnin tilanne... Mehän käytiin taas eläinlääkärillä katsomassa jalan vointia. Eikä ollut hyvä, jalka ei ole parantunut niin kun oltiin toivottu ja diagnoosi on luultavasti ollut väärä viimeksi. Välillä on vaikeata nähdä ultrassa kun jalka on turvonnut ja se mikä on näyttänyt hankosiderevähdykseltä silloin ei ollutkaan sitä vaan luukalvontulehdus, joka näkyy vasta nyt kun jalan turvotus on laskenut. Luukalvontulehdus on sinänsä hyvä juttu mutta vaatii vielä vähintään kolme viikkoa lepoa. Meillä on tsekki kolmen viikon päästä ja silloin nähdään miten se on parantunut. Tähän asti ollaan saatu kävellyttää Onnia mutta nyt se saa vaan olla tarhassa ja levätä kipeää jalkaa! Harmittaa tosi paljon, odotin jo että pääsisin aloittaa sen kanssa mutta ei vielä. Nyt vaan jäitä hattuun ja keskitytään muihin hevosiin!

//J


The blueprint!


Starts to look like something soon!

At Westankärr it’s happening a lot all the time and the place where the stable, indoor and outdoor arena are being built is developing all the time. So exciting! Can’t wait for it all to be ready and we can move  there permanently the whole family! The construction work is developing nicely and on wednesday parts of the roof are coming so then it should start looking like a building as well.

I added a picture of the blueprint of the stable and indoor, in the middle of them the ourdoor arena will come but it isn’t drawn to the blueprint.

It’s so much fun to plan everything from the beginning, and it is good that I have some experience and had horses at different stables so I know what I think works for me and is efficient.

The line of business will be the same as before; riding, small scale of  selling horses and training. One thing new is that we will be able to take in some young horses.

Here at Westankärr we have big nice fields for the young horses. In the future I hope that we will have enough clients to be able to start breaking in young horses as well.

The stable is planned to be ready in December and my horses will move in then, the young horses we will take here in the spring when everyhting is for sure ready.

To the big fields we are building new fences and yardstables so that the horses have a good quality living and safe place to grow up in.

It’s so idyllic here. My dream is to see the young horses playing and galopping in a herd in the green fields. I think it is very important to start early with the young horses and get them used to being handled and learn them to behave well already at young age.

Further up you can see a a video filmed from the yard and the fields!

And then Onni…. We had the check up and the leg hasn’t healed as we had hoped. The diagnosis was probably the wrong one last time but because the leg was so swollen when we checked it with ultra we couldn’t see it properly and now when we did the ultra again we found that he has gotten a hit to the bone and there is a bruise at the surface of the bone. ( Don’t know the medical word in english) Which is in a way good, but he will need more time to heal. Until now we got to walk him but now he only gets to be in the paddock and take it easy. In three weeks we will have a check again and see how the leg is doing.

I’m a bit frustrated and was really hoping that he would be good, but no can do. So now I will focus on the rest of the horses and hope for a speedy recovering for Onni!

//J

1 comment:

  1. harmi ettei Onni saanut vielä ilouutisia mutta pidetään peukkuja että kolmen viikon päästä sitten :) kiva lukea miten talli projekti edistyy! lähteekö sinun koko tiimi mukaan sitten kun talli on valmis? aijotko ottaa myös tallipaikka-asiakkaita vai vain omia/valmennettavia hevosia?

    ReplyDelete