Equestrian Stockholm

Monday, February 2, 2015

Why are men more successful?Hervé training!
Kävin viikonloppuna katsomassa Herve Godingonin valmennuksia Ypäjällä. Oli kiva tavata kavereita ja seurata treenejä! 

Valmennuksen jälkeen kävin Hevostalli.netissä katsomassa millainen yleinen mielipide oli klinikasta. En yleensä käy siellä enkä tykkää siitä sivustosta koska ihmiset ovat yleisesti tosi kriittisiä ja siellä kyllä mollataan enemmän ihmisiä kun puhutaan hyvää. Mutta jostain syystä päädyn sinne sivuistolle aina välillä. Ratsastajat ratsastivat hyvin minusta, suomalaiset tarvitsevat vaan enemmään kokemusta ja rutiinia ulkomailta erilaisista kisoista ja radoista.

Harmi että netissä käydään silti niin ilkeätä keskustelua sen sijaan kun oltaisiin onnellisia ja innoissaan siitä että päästään katsomaan kun Suomen maajoukkueratsastajat valmentavat. Samalla kun kävin Hevostalli.netissä näin topicin jota en voinut olla lukematta. Topic käsitteli aihetta: Miksi miehet menestyvät paremmin kun naiset. Mikä aihe! Herättää tosi paljon ajatuksia ja paljon vahvoja mielipiteitä. Ihmisillä on oikeus omille mielipiteilleen mutta olin niin monta mielipiedettä vastaan.

Moni perustivat mielipiteitään sillä että miehet ovat vahvempia, rohkeampia ja uskaltavat enemmän. Itse koen vahvasti että minulla on ihan samat mahdollisuudet kun miehillä onnistua enkä näe että naisilla on mitenkään huonommat mahdollisuudet pärjätä. Minun vahvuuteni ovat ne jotka määrävät eikä se olenko mies vai nainen. 
Usko itseensä ja tahto onnistua on niin paljon tärkeämpää kun onko fyysisesti vahva. 

Itseluottamus on osa rohkeutta.

Rohkeus on minusta osa persoonaallisuutta eikä määräydy sukupuolen mukaan. Uskon että usko oman tekemiseen on tärkempää ja se että haluaako jotain oikeasti ja on valmis tekemään töitä sen eteen.

Mitä mieltä te olette aiheesta? Ovatko miehet rohkeampia tai parempia? Tarvitaanko ratsastuksessa voimaa? Maailmanrankingilla ja lähtölistoilla on enemmän miehiä, mistä te luulette että johtuu?

Itse uskon että naisilla on ihan sama mahdollisuus onnistua.

Itse uskon tätä sanontaa:


Fear kills way more dreams than failure ever will!Emma T. rode two horses at the training.Photos from a previous show :)Swasse hanging out in the truck :)


In the weekend I went to watch Herve Godingons trainings at Ypäjä. It was fun to meet everyone and watch the trainings.


After the training I went to the site hevostalli.net to see what the thoughts were about the trainings. I don’t usually go there because I don’t really like the site. People are pretty rude and judging with their comments. Much more negative comments than positive. For some reason I still end up there once in a while. The comments now after the training was pretty harsh. Such a pity. I think that the riders did a good job. Finnish riders still need a lot of more routine and experience from international competitions and courses. But we have good riders.

I feel that it is such a pity that the discussion is so negative instead of happy and grateful of getting the opportunity to see our finnish team riders train. 

At the same time when I was at Hevostalli.net I stumbled over a very interesting topic that I couldn’t resist reading. The topic was: why are men more successful? What a topic! It awakens so many thoughts and strong opinions. People have the right to their own opinions but I was against so many of them.

Many based their opinions on typical and obvious things, such as: men are stronger. You could also read that men are more successful because they are braver and more gutsy. Me, I consider that I have the same opportunities as men and I really don’t feel that women have any less chances of succeeding than men. My strengths are what makes me succeed and good, not the fact that I’m a woman. Belief in your own doing and will of succeeding is so much more important than physical strength.

I believe that self-confidence builds courage.

I also think that courage and being brave is a personality thing, not a gender thing.
What do you think about the topic? What are your opinion, are men better?
Or do you think that strength makes you a good rider? On the world ranking and the starterlists there are more men, why?

Personally I think women has the same opportunity to succeed and I like to follow this saying:

Fear kills way more dreams than failure ever will!

//Jessi


Hervé, Joonas Oranta and me at the training!


Panda keeping me company :)


13 comments:

 1. Tietenkin tuohon vaikuttaa monetmonet asiat, mutta itselleni tuli heti mieleen, että voisiko olla että kun naiset jossain vaiheessa uraa alkavat perustaa perhettä ja monella saattaa käydä niin etteivät enää halua/uskalla ratsastaa samalla tavalla sen jälkeen. Naiset yleensäkin painottavat kodin ja perheen roolia eri tavalla kuin miehet. Niin ja onhan siinä se pieni hetki kun ei ollenkaan voi ratsastaa kun lapsia alkaa hankkia, mutta ehkä se ei tuota aiheuta :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, se voi kyllä olla että se johtuu siitä :) J

   Delete
 2. Kirjoittakaa ajatuksianne. Ja muistakaa että voitte kirjoittaa anonyyminä. Haluan tietää mitä mieltä olette :)

  ReplyDelete
 3. Jessica,
  för det första, ge fan i alla avudsjuka kommentarer, för det är vad de är i detta avundsjukans förlovade land. Det lönar sig inte att ens diskutera med sådant folk, believe me, I know med erfarenhet från före Du föddes (inget illa ment, tvärtom). Fortsätt att göra vad Du gör och förr eller senare så visar resultaten vem som har rätt och jag sätter mina sekiner på att det är Du, om Du bara orkar fortsätta på den väg Du är.

  Beträffande män och kvinnor i denna enda jämlika Olympiska gren (både sommar och vinter) så är det så att den enda stortävling i banhoppning en kvinna, ännu, inte vunnit är individuellt guld i OS, alla andra har i sin historia en eller flere kvinnor. Det är bara så att när det gäller ridsport som tävlinsidrott så är det färre kvinnor som tävlar och i synnerhet i hoppning. Av någon anledning finns det förhållandevis mycket fler kvinnor på toppen i fälttävlan, är det kanske så att de verkliga vildhjärnorna hittar dit, inte vet jag. En sak är i alla fall klar att en hel del framgångsrika kvinnor slutar mellan 20 och 30 för att ängan sig åt annat, bl.a. familj, men de begåvade som inte gör det gör livet surt för även de bästa männen. Jag behöver inte ta några exempel, men måste ändå nämna ett ännu aktuellt, dvs. Beezie Madden som ridit på världstoppen i över 30 år, med kända resultat.

  För att travestera ett gått råd jag fick när jag var yngre än Du är nu, gör Ditt bästa och ge fan i vad andra tycker. Lycka till även i fortsättningen,
  Kenneth

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Kenneth. Är av samma åsikt som du. Tack :)

   Delete
 4. Jotenkin kun on päässyt seuraamaan sinun blogia, olen yllättynyt kuinka rennosti otat asiat! Sinulla ei kuulosta olevan juuri stressiä kisoissa, vaan teet vain parhaasi. Uskon että miehillä ja naisilla on samat mahdollisuudet :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) näin on, mitä sitä turhaan stressaa ;), hah, no en mä aina niin easy going ole! Sit olemme samaa mieltä.

   Delete
 5. Luulen, että oman kropan hallinta vaikuttaa paljon miksi toiset ovat parempia kuin toiset. Miehet saavat helpommin lihaksia kuin naiset, joten miehet jaksavat kannatella ja hallita kroppaansa paremmin. Korkealla tasolla hevoset ovat isoja, voimakkaita ja vahvoja, joten oman kropan hallintaa tarvitaan jotta ei häiritse hevostaan omalla heilumisella ja voi keskittyä tuomaan hevosta esteelle oikein. Istunnan pitää olla tiivis ja omissa jaloissa pitää olla voimaa, jotta pokeita jaksaa käyttää ja pitää ne hiljaa paikoillaan. Monille on varmasti tuttu tunne kun hevonen saa kiskottua sinut irti satulasta, silloin on vaikeaa vaikuttaa ja lähestyminen esteelle on vaikeaa sekä vaikean näköistä, ehkäpä miehillä on enemmän voimaa tähän?
  Nyt huippuratsastajat (ja tietty muutkin!) bodaamaan ja katsotaan onko asialla vaikutusta?

  ..miehet ovat yleensä vielä isompia kooltaan, ja saavat helpommin jalat hevosen ympärille, itse lyhyenä olen huomannut että isoja hevosia on vaikeaa ratsastaa kun ei saa jalkoja kunnolla hevosen ympäri.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oman kropan hallinta on varmasti tärkeä. Siitä ollaan samaa mieltä.

   Delete
 6. Kiinnostava aihe ja mukava kuulla kantasi siihen :)

  Ajattelen, että miehillä on naisiin verrattuna usein sellaisia ominaisuuksia, joista on hyötyä huipputason esteratsastuksessa. Kuten ensimmäiseksi tulee mieleen luontainen rohkeus ja suoraviivaisuus - miesten aivot eivät edes taivu yhtä monimutkaiseen ajatteluun, kuin meillä naisilla ;), joka voi olla etu hevosten kanssa. Ei mietitä liikaa, mennään ja tehdään eikä ehditä pelätä. Naisilla yleisesti ilmenee enemmän itsesuojeluvaistoa ja tunneherkkyyttä, jotka voivat heikentää suoritusta tasolla, jossa tarvitaan teknisen osaamisen lisäksi sitä rohkeutta, nopeita päätöksiä ilman epäröintiä.

  Tähän taas vaikuttaa varmasti monen kohdalla lapsi. Moni ennen rohkea taitava naisratsastaja muuttuu lapsen syntymän myötä hieman araksi, juuri sen itsesuojeluvaiston vuoksi. Viisasta mielestäni, mutta vaikuttaa silti osaltaan rohkeuteen ratsastaessa vaativia hevosia/tehtäviä.

  Yksi keskeinen ero liittyy fysiikkaan. Miehillä on enemmän voimaa, joka mahdollistaa voimakkaiden/raskaiden hevosen ratsastamisen ja hallitsemisen. En sano, että ratsastus olisi voimalaji, mutta uskon ylimääräisen lihasvoiman olevan avuksi tietyissä tilanteissa ainakin tiettyjen hevosten kanssa.

  Lisäksi väitän, että miehillä on naisia useammin se kaikista kovin voitontahto ja kunnianhimo, jota huipulle pääseminen missä tahansa lajissa tai asiassa vaatii. Yleisesti jos ihmiskunnan historiaa katsotaan: miehet suorittavat, naiset hoitavat kodin ja lapset ja kevyemmät työt. Tämä työnjako ei tietenkään ole tällaisenaan enää voimassa, mutta se heijastuu edelleen nykypäivään.

  Löydän siis useitakin syitä sille, miksi esteratsastuksen kärkitasolla nähdään enemmän miehiä kuin naisia. Kuitenkin olen sitä mieltä, että lopulta ihmisen henkilökohtaiset ominaisuudet ratkaisevat. Huipputasolla menestyvät naisratsastajat ovat monilta ominaisuuksiltaan lähempänä keskivertomiestä kuin -naista, he ovat vähintään yhtä rohkeita ja kunnianhimoisia kuin samalla tasolla kilpailevat miehet. Heille on löytynyt alle riittävän kyvykkäitä hevosia, jotka eivät vaadi ratsastajalta voimaa, päinvastoin ne ehkä ovat ns. "naisen ratsuja" joiden kanssa herkkyydestä ja pehmeydestä on hyötyä. Toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan! Huipputasolle päästäkseen naisesta täytyy löytyä sellaista kovuutta, joka on luonnollisempi ominaisuus miehelle kuin naiselle. En tarkoita tällä kovuutta hevosen käsittelyssä tai ratsastuksessa, vaan nimenomaan luonteessa. Huippunaisratsastajat ovat ns. hyviä jätkiä, jos niin saa sanoa :))

  Tässä minun mielipiteeni. Olen kanssasi aivan samaa mieltä siitä, että menestyksen avaimet ovat tässä lajissa ratsastajan persoonallisuudessa ja luonteen piirteissä kuten myös asenteessa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pointtini on ehkä se että ainakin tässä lajissa me lähdetään kaikki samasta lähtökohdast ja minusta naisten ei pidä vähätellä itseään ;), siitä ei kuitenkaan mitään hyvää seuraa! J

   Delete
 7. Jo otsikkotasolla tämä aihe on varsin tuohduttava, seksismi saa minut näkemään tosi punaista. On asioita, joissa fyysinen koko ja voima ovat eduksi, kuten vaikka laatikoiden nosto, mutta ratsastus on kaikkea muuta kuin pelkkää voiman käyttöä. Se, että miehillä olisi vaikkapa parempi avaruudellinen hahmotuskyky ja naiset järjestään empaattisempia on ihan silkka olettamus, joka ympäristön vaikutuksesta saattaa sitten yksilötasolla päätyä toteutumaan - tämän yksilön ajatuksissa.

  Jo se ennakkoasenne, että tyttöjen pitäisi yrittää olla "yhtä hyviä kuin pojat" on täysin vinoutunut ja osoittaa, että maailmassa on edelleen paljon pahaa. "Don't be such a girl, be a man."

  ReplyDelete