Equestrian Stockholm

Thursday, June 5, 2014

This is how we do it!Täällä Sopotissa kaikki hyvin, aurinko paistaa ja Fillekin on tullut tänne. Helpottaa niiin pystyn keskittymään paremmin hevosenselässä.

Täällä on kaikki ihan uutta, tallialue on kun pieni kylä ja kaikki on ihan vimpan päälle laitettu. 

Ratsastin Vaillantin aikaisin aamulla, ratsastan melkein aina kaikki hevoset aamulla. Haluan käydä selässä ja ratsastaa ne rennoiksi, ja jos tarvii työstää jotain tiettyä niin laitan siihen noin 15minuuttia mutta ei sen enempää ettei puhti lopu kesken sitten viikonlopun aikana. 

Vaillantin kanssa teen melkein aina sitä samaa kun ratsastan sitä aamusin, paljon siirtymisiä ja paljon laukkaa jotta saan sen odottamaan minua ja pitämään laukan frekvenssiä aktiivisena ja ja kasassa. Sehän on aika vahva joten siirtymisten avulla saan sen aina odottamaan ja jäämään takajaloille paremmin.

Tänään se tuntui tosi hyvältä aamulla. Vaillant hermostuu aika herkästi ja se on kisoissa usein vähän hermona. Sen huomaa muun muuassa siinä että se hikoilee herkästi ja reagoi kaikkeen mitä sen ympärillä tapahtuu. Mutta se paranee aina viikonlopun aikana ja sunnuntaina se onkin jo yleensä ihan normaali oma itsensä.

Kisatilanteessa sillä on aina korvahuppu jotta pahimmat melut jäisi sillä huomaamatta ja että se pystyisi keskittyminen tekemiseen. Minulla on suitsissa myös "toppaukset" silmien korkeudella, ne sulkevat pois osan näkökentästä taaksepäin jottei se näkisi mitä sen takana tapahtuu ja se pystyy keskittymään paremmin. Vaillant on vähän herkkis ja jännittyy helposti joten kaikki mahdolliset ulkoiset häiriöntekijät ollaan yritetty sulkea pois.

Normaalisti kun verryttelen aloitan ratsastamaan kun minuun on n. 15 ratsastajaa ennen kun meen radalle ja rupean hyppäämään n. 8 ratsukkoa ennen. Yleensä en hyppää kauhean isoa verryttelyssä, Vaillantia pelottaa ihmiset jotka seisovat verryttelyssä esteiden vieressä joten yritän vaan hypätä sen mitä tarvii että se on vertynyt tarpeeksi ja sit menen radalle. Se on niin kokenut että se ei hätkähdä kun se tulee radalle vaikka se ei oo hyppänyt yhtä isoa verkassa kun mitä on radalla.

Itse yritän keskittyä... se ei ole minulle aina kauhean helppoa. Mutta olen huomannut että kun pysähdyn ja laitan itseäni miettimään rataa alusta loppuun, niin rupean heti keskittymään paremmin ja pysyn keskittyneenä.

//Jessi

Morningride!


My favourites.


Getting ready.


Working on those transitions...


Going for a morning ride.


Happy man.


You get  beer just next to the stable, Fille is happy!


In Sopot is all good! Super weather and so nice to have Fille here. Makes my concentration so much better when I know that he is taking care of her. 

At the show ground everything is new, the stables are so nice, like a little village.

I rode Vaillant in the morning today. Which I actually always do during the show days. I like to ride them relaxed in the morning to get a feel on how they are  that day. If I feel that I need to work on something specific I'll work on it for 15minutes but not longer than that. With Vaillant I always almost do the same things a lot of transitions and work on his frequency in his canter, today he felt really good. 

Vaillant is a pretty nervous horse and the first days he his usually pretty tense. He sweats a lot and is afraid of everything. Usually he gets better during the weekend and on Sundays he his almost normal.

To keep him concentrated I always have on him a flyhat and this black topping at the bridals to close away what happens around him. Vaillant is a bit of softy so we have tried to minimise all outer disturbance for him.

Normally when I warm up I start trotting ca 15 riders before me and jumping about 8. I don't usually jump so high on the warm up with Vaillant. He is really afraid of the people standing next to the fence so I try to just varm him up on the jump and get him relaxed. He is experienced so he doesn't mind going in in a big course, without big jumps in the warm up.

Me myself? Well I just try to concentrate, which actually isn't so easy for me always. But I have found a way to get me to focus. I just stop and make myself focus on the course and really think about the distances and what I'm going to do and that usually does it for me. Then I can continue riding and jumping with focus again.

//Jessi


The show ground.


Vaillaint getting ready.


The stable yard, nice and new!


On my way to change clothes and met a friend.


Our view from the hotel room, nice!

No comments:

Post a Comment