Equestrian Stockholm

Wednesday, December 9, 2015

Having the same problem?

Goodmorningselfie!


Tällä viikolla en paljon ratsasta enää. Sillä olemme kiinni uudella tallilla koko loppuviikon. Huomenna ja ylihuomenna laitetaan matot maneesiin, jotka tulevat hiekan alle ja hiekkaa laitetaan sitten ensiviikon ma-ke. Suunitelmissa on muuttaa kaikki hepat tänne heti tammikuun alussa mutta en varmaan malta odottaa että pääsen kokeilemaan uutta pohjaa :).
Lauantai ja sunnuntai on joulumarkkinat meillä niinkuin jo Facebook sivullani mainitsin. Silloin  saa myös tutustua uuteen talliin jos haluaa. Kaikki ovat tervetulleita (lisää infoa minun FB sivullani "Jessica Timgren-Forss")!

Nyt on flunssan aikaa. Tuntuu siltä että olen kolmatta kertaa peräkkäin flunssassa. Mutta niin kaikki muutkin vissiin...

Hepat eivät myöskään ole ollut ihan hyvässä hapessa. Meillä on ollut jo pidemmän aikaa vatsat sekaisin melkein kaikilla hevosilla. Olen kuullut että muillakin on ollut sama ongelma. Mikä teidän heppojen tilanne on ollut? Onko ollut hyvää keinoa päästä eroon siitä? Heinä ei ole ollut hyvä tänä vuonna... Mutta nyt kuitenkin valtaosa voi paremmin.

//Jessi

Tässä on kuitenkin Håkan josta on tullut parempi ja parempi kokoajan: Håkan (Quie Easy x Cardento) jumping last week:

Ett filmklipp publicerat av jmtimgren (@jmtimgren)


There is not going to be much more riding for me this week. We are busy with the new stable and are going to lay the "plastic squares" which are going to be under the riding sand when its ready. Our plans have been to move all horses here in beginning of January, but I don't know if I can wait that long before testing the new riding surface :).
As I already announced on my Facebook page, on Saturday and Sunday we are welcoming everybody to our christmas market and at the same time you are welcome to check out the stables if you want. More info at my FB page.

Its the time of the year here. Im having a flue for like, the third time in a row. But I guess so is everybody else.

The horses haven't been feeling that good either. They have had bad stomachs already a while now. I have heard the others here in finland have had the same problem. What is your horses situation? Anything in particular that has helped? The hay has not been good this year but thank god the whole situation looks a little better now.

//Jessi


Here the new 6 year old mare (Sandro Girls) by Sandro boy:Ett filmklipp publicerat av jmtimgren (@jmtimgren)
Ett foto publicerat av jmtimgren (@jmtimgren)

12 comments:

 1. Replies
  1. Ihan hyvin kiitos! Sitä aletaan liikuttamaan enemmän ja enemmän kokoajan. -J

   Delete
 2. Meillä myös 15 hevosen tallissa kaikilla ollut löysällä enemmän tai vähemmän. Osalla hetken ollut parempi jonka jälkeen taas löysää. Syötti hevosille kuivaa tai säilöä ei tunnu mikään auttavan. Säilö varsinkin ollut laadultaan vaihtelevaa.. ei ole löytynyt sopivaa keinoa hoitaa. Syökö teillä hevoset kuivaa ja säilöä? Tuleeko uudesta maneesista kylmä vai lämpöeristetty ja mitä hiekkaa ajattelit laittaa? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä ihan sama tilanne... Turhauttavaa! Meillä söi ensin säilöä ja nyt kuivaa jossa vähemmän sokeria. Syötetäänkö teillä aina molempia? Uusi maneesi ei ole eristetty ja meille tulee ottopohja (tilattu Staffansbergiltä) jonka hiekka on Oulusta. -J

   Delete
  2. Juu, syötetään säilöä ja kuivaa saman aikaisesti. Osa hevosesti voi syödä pelkkää kuivaa tai pelkkää säilö tai sitten sekasin esim yöksi kuivaa, aamulla ja päivällä molempia. Toiminu näin tosi hyvin, patsi tänä syksynä kun ei ole oikeen tiennyt mitä pitäisi syöttää, että vatsat pysyisivät kunnossa.

   Delete
 3. Sama juttu meidän tallissa. Suurin osa parani kun vaihdettiin kuivaheinään jossa sokerit alhaalla, mutta muutama hevonen ehti mennä niin pahaksi että heinän vaihto ei auttanut vaan maha edelleen sekaisin ja varmaan kipeäkin, kun eivät ole niin energisen ja iloisen oloisia kuin yleensä.. :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, tiedän tunteen. Voi rähmä, toivottavasti se paranee!! -J

   Delete
 4. Flyttar alla heppona ti nya stalle?
  Sandro o Håkan hoppar jätt

  ReplyDelete
 5. Minkä pituinen oot?(:

  ReplyDelete