Equestrian Stockholm

Monday, September 21, 2015

That´s my best memory!

Yhteistyö Horse Shown kanssa jatkuu myös tänä vuonna! Teen Horse Shown lisäksi yhteistyötä Horse Shown yhteistyöbloggaajan Erikan kanssa "kun omaa ei ole". Erika osallistuu Amateur Tourille ja olen luvannut pitää Erikalle valmennuksen ennen Horse Showta sekä auttaa häntä niin kilpailuun valmistautumisessa kuin itse kilpailuissa. Halusimme Horse Shown kanssa tarjota myös yhdelle lukijalle mahdollisuuden päästä mukaan valmennukseen. Osallistu siis kilpailuun jättämällä kommentti kommenttiboxiin viimeistään 25.9.2015 klo 21.00 mennessä. Kerro kommentissasi, mikä on sinun paras Horse Show muistosi ja miksi juuri sinun pitäisi päästä mukaan valmennukseen. Kilpailuun voit osallistua myös Instagrammissa tägäämällä minut (@jmtimgren) jakamaasi kuvaan, jossa kerrot parhaan HIHS muistosi ja miksi juuri sinun pitäisi voittaa valmennuspaikka 25.9.2015 mennessä. Horse Shown raati valitsee kilpailuun osallistuneiden joukosta 5 parasta muistoa ja perustelua. Heidän kesken järjestetään äänestys Hippolan facebookissa, missä kuka tahansa voi äänestää omaa suosikkiaan 28.9-1.10 välisenä aikana. Eniten ääniä saanut henkilö voittaa itselleen valmennustunnin. Voittaja julkistetaan 2.10.2015 ja hän pääsee omalla hevosellaan osallistumaan Erikan kanssa samalle valmennustunnille! Valmennustunti pidetään viikolla 41. Kilpailu on toteutettu yhteistyössä Helsinki International Horse Shown kanssa.

Vaillant <3 at Helsinki International Horse Show last year in the World cup.

Tämä on minun paras muistoni!

//Jessi


20 comments:

 1. Ehdottomasti yksi parhaita hihs kokemuksia on viime vuodelta lasten matinea jossa olin esiintymässä omalla shettiksellä! Haluaisin päästä valmennukseen, koska tykkään käydä eri valmentajilla isommalla ponillani oppimassa uutta, koska ollaan vasta alkupoluilla meidän kavioliittoa!

  ReplyDelete
 2. Mun unohtumattomin HIHS-muisto on ehdottomasti parin vuoden takainen osallistuminen Amateur Tourille entisen hevoseni kanssa. Finaalipaikasta haaveiltiin toukokuusta asti ja se kruunasi ehdottomasti koko hyvän kauden, viimeisen yhteisen kisakauden vanhan hevoseni kanssa. Kolmas sija ensimmäiseltä päivältä tuntui mahtavalta. Oli uskomattoman hienoa startata areenalla ja istua samassa katsomossa maailman huippujen kanssa. Kilpailu jäi mun ja tämän hevosen viimeiseksi yhteiseksi, sillä se siirtyi pois aktiivisesta kilpailukäytöstä, joten tästäkin syystä se oli erityisen merkityksellinen tapahtuma, hieno päätös neljän vuoden yhteiselle taipaleelle.
  Toivoisin pääseväni valmennukseen, sillä kaipaisin kotivalmentajani ohelle myös vieraiden valmentajien opetusta jotta päästäisiin kehittymään tämän uudemman hevosystävän kanssa yhtä pitkälle, tai jopa pidemmälle kuin mitä edellisen kanssa.Paljon on kehitettävää ja uudet vinkit ja ohjeet tulisivat tarpeeseen :)

  ReplyDelete
 3. Oma paras muistoni tapahtui lasten matineassa, kun pääsin sen aikaisen lemppari ratsastuskouluponin kanssa hyppäämään areenalle. Vaikka taisin tipahtaa kolmesti (kerran tosin kunniakierroksella) jännityksen ja ponin nopeiden väistöliikkeiden takia, voitimme silti parini ollessa nopea, ja taisin itsekkin kivuta nopeasti takaisin selkään maastoutumisen jälkeen. Ja olihan se hienoa ratsastaa verryttelyssä kaikkien 'isojen nimien' kanssa. Halusin valmennukseen oppimaan uutta taas kun valmentautuminen on jäänyt vähän vähemmälle poni-iän loppuessa ja oman ponin jalkojen ei kestäessä kilpailu käyttöä. Mutta nyt olen saanut kipinän palata taas kilparadoille. :)

  ReplyDelete
 4. Oma paras muistoni on koko Horse Show:n kokeminen ensimmäistä kertaa- ihan katsomosta käsin. Oli kyllä mahtava fiilis ja kaverin kanssa suunnilleen täristiin ja pompittiin ilosta, kun vihdoin päästiin näin isoon tapahtumaan! Myös silloin päätin, että olen itse hyppäämässä tuolla areenalla joku päivä, ja tänä vuonna olenkin sitten amateur touriin vihdoin menossa oman kanssa (jes!) ja finaalipaikkakin varmistui nyt ypäjältä. Valmennus ei voisi siis parempaan aikaan tullakkaan meille, ja olisikin oikea onnenpotku, jos päästäisiin tammani kanssa kuulemaan sinulta viime hetken vinkit ja neuvot.

  ReplyDelete
 5. Se vuosi kun olin ensimmäistä kertaa hihsissä siten että minulla seisoi oma hevonen tallissa, ja pääsin ostamaan sille sieltä kasoittain loimia ja suojia ja sain kyseisestä tapahtumasta treenaamiseen aivan uudenlaisen motivaation ja innon. Tämä motivaatiopiikki tulee edelleen jokaisena vuonna kun tapahtumassa käyn. Haluaisin päästä mukaan valmennukseen sillä hevonen on nyt 15v ja sillä ei ole montaa kilpailukautta enään jäljellä ennenkö sen kanssa pitää alkaa siirtyä kevyempään käyttöön. Se on nyt todella elämänsä kunnossa ja starttasimme ensimmäisen kilpailumme shw tänä kesänä nollaradalla. Joten olisi hienoa saada viimisille kilpailuvuosille kaikki mahdolliset vinkit tunnetuilta ja tuntemattomilta valmentajilta :)

  ReplyDelete
 6. Paras muistoni on se kun pari vuotta sitten Hihsissä käydessäni tiesin, että muutaman viikon päästä tallissa seisoo se oma hevonen (vaikka oman ponin myyminen haikealta tuntuikin), joten katsoin silmä kovana, kuinka maailman huiput ratsastivat. Plussana tietysti se, että exposta ostelin kaikkea hevosta ajatellen! Kaikenlisäksi Hihsistä saa aina ihan uudenlaista motivaatiota treenata ja kehittyä eteenpäin :)
  Haluaisin päästä valmennukseen, sillä tänä vuonna hain ensimmäistä kertaa Amateur Tourille ja sain kuin sainkin finaalipaikan, joten odotan enemmän kuin innolla pääsyä areenalle kilpailemaan. Onhan se pitkäaikainen haaveeni. Tämän vuoksi viime hetken vinkit juuri sinulta tuntuvat älyttömän hyvältä idealta, joten olisi mahtavaa päästä valmennukseesi! :)

  ReplyDelete
 7. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
  Replies
  1. This comment has been removed by the author.

   Delete
 8. Mun parhain HIHS-muisto oli jäätävä korkeushyppykilpailu hevosilla, söpöt shetlanninponit, friisiläiset, ja koko jäähalli täynnä ostettavaa!

  Valmennukseen pääseminen olisi unelma! Minulle on juuri tullut ylöäpitohevonen, joka on hypännyt todella isoja esteitä, ja haluan päästä kehittymään sen kanssa. Valmennukseen olisi mahtava kokemus!

  ReplyDelete
 9. En ole ikinä ollut kilpailemassa HIHS:ssä mutta olen ollut siellä katsomsassa pienestä pitäen. Niin muistoja on tulluta paljon, paras muisto oli kuin minä ja kaverini mentiin junalla ekaa kertaa ja oltiin HIHS:ssä 2 päivää ja oli todella kivoja ja jännittäviä luokkia ja esitelmiä.

  Minä haluaisin voittaa valmennuksen siksi koska olen ratsastanut jo 11 vuotta mitta vain ollut 1 valmennuksella joka joku toinen on pitänyt kuin minun oma valmentajani, se olisi jännää olla jonkun toisen valmenuksessa kuin koti valmentajan tunninnlla. Tarvitsen myös vähän apua ponini kanssa koska se on vähän hankala joskus ja uusia kokemuksia

  ReplyDelete
 10. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 11. Paras muisto vuodelta 2013 kun juuri edellisenä päivänä kun Horse Show alkoi murjoi hevonen jalkani ja siellä sitten areenaa kierrettiin kainalo sauvojen sekä myöhemmin kun ei enään jaksanut käsillä niin siirryttiin pyörätuoliin���� nyt ratsastan 4 vuotiasta mahtavaa welsh cobia jolla on päästy vähän jo hyppäämään ja haluaisinkin saada lisää apuja jatkoa varten että sekin joskus pääsisi horse showhun ehkä��

  ReplyDelete
 12. Paras muistoni oli kahden vuoden takaa, kun päätettiin kaverini kanssa että hypätään vielä joskus HIHSissä. Kaverini hyppäsi viimevuonna Amateur Tourissa, mutta itse haluaisin hypätä siellä vaativampia luokkia kun nykyinen tasomme 110 cm tai AT enkä siksi mennyt. Eli valmennustunti auttaisi minua unelmani saavuttamisessa aivan varmasti :)

  ReplyDelete
 13. Paras muistoni on vasta tulossa, sillä en ole vielä koskaan käynyt tapahtumassa.

  ReplyDelete
 14. Paras muistoni on pari vuotta sitten kun pääsin ensimmäistä kertaa paikanpäälle tapahtumaa seuraamaan ! Toinen mahtava kokemus oli viime vuonna päästä ratsastamaan "lajiesittely" esitykseen matkaratsastajana <3

  ReplyDelete
 15. Vietän syntymäpäiviäni syyskuun lopussa. Teini-ikäisenä piirsin itselleni kesäloman jälkeen kalenterin, jossa laskettiin päiviä synttäreihin ja niiden jälkeen kolmen viikon päästä olevaan vuoden ehdottomaan kohokohtaan; Helsinki International Horse Showhun. Syntymäpäivieni jälkeen aloitin aina myös katsomaan kaikkien edellisten Horse Show -tapahtumien videoinnit läpi. Ensimmäisinä vuosina se oli helppoa, sillä yleensä vain World cup -luokka oli näytetty televisiossa. Mutta eräänä Messukeskusvuonna näytettiinkin koko perjantain ensimmäinen näytös suorana ja sen lisäksi vielä muitakin viikonlopun luokkia, joten voi huoletta sanoa, että muutaman vuoden päästä alkoi materiaalia olla kasassa nauhoilla jo niin paljon, etteivät nuo kolme viikkoa syntymäpäivien jälkeen meinanneet enää riittää materiaalin kahlaamiseen. Ahkerasti kuitenkin tuijotin ne läpi ollakseni mahdollisimman valmis ja virittäytynyt Horse Show -tunnelmaan. Ja voi miten muistankin ne pitkänsivun eturivissä vietetyt viikonloput; Go on Jos luki kannustusbannerissa, hurrasimme suosikeillemme, istuimme katsomossa myös radankävelyt kuvaamassa ja opiskelemassa maailmantähtien radankävelyä ja napsimme voittajien kukkapuskia palkintojenjaoissa. Parhaana vuonna onnistuimme saamaan viidet (!) voittajakukat! Voi sanoa, että nämä viikonloput ovat piirtyneet tatuoinnin lailla mieliini, en unohda niitä koskaan. Joka syksy ne kirpeät aamut, jolloin ohut riite kiiltää pudonneiden lehtien päällä palauttavat mieliini ne kerrat, kun odotimme varhaista bussia ja juoksimme Pasilasta Messukeskukseen. Joka kerta, kun astun Messukeskuksen ovista sisään muistan kuinka syöksyimme portaat alas varataksemme infosta liput heti seuraavalle vuodelle, saimme useana vuonna varausnumeron 1 seuraavan vuoden lippuihin! Ja joka kerta, kun lokakuu ja Horse Show lähestyy muistan Ylen urheilun tunnusmusiikin ja joudun täysin horse show huumaan. Myönnetäköön, että nämä päivänlaskemiset varta vasten tehtyyn seinäkalenteriin ovat sittemmin jääneet, mutta joka vuosi tiedostan, että tämä tapahtuma on tulossa. Niin nytkin.


  Jessican valmennus sopisi minulle ja tämänhetkiselle hevoselleni erinomaisesti. Hevoseni on erittäin kiva, mutta varovaisen luonteensa takia tarvitsee paljon kokemusta vieraista paikoista, erilaisista tehtävistä ja esteistä. Lisäksi uskon, että Jessica kokeneena kilpailijana osaisi neuvoa minua siinä miten siirtää luottamusta tähän helposti jännittyvään hevoseen ja ennen kaikkea miten pysyä itse rentona, mutta silti aktiivisena.

  ReplyDelete
 16. Olen käynyt HIHS vuodesta 2010 asti joka vuosi. Ensin äidin kanssa ja myöhemmin kavereiden kanssa.
  Parasta on ollut katsoa kv-esteratsastusta sekä kavereiden ja tuttujen ratoja + viettää aikaa kavereiden kanssa sekä tietysti shoppailla.

  Tänä vuonna ensimmäistä kertaa itse kilpailen AT jäähallilla, ja toivottavasti tästä vuodesta tulisi se paras HIHS muisto!

  Ponini kanssa meillä on ollut niin ylä- kuin alamäkiä tämä kausi. Kisoista on tullut onnistumisia mutta olemme keränneet hylkyjä varmasti yhtä paljon kuin rusettejakin.
  Kirjoitin blogiini joku päivä sitten postauksen kehittymisestä (http://pinrocksfinalfantasy.blogspot.fi/2015/09/estevalmennus-tanaan-ja-mietteita.html) Postauksen viimeinen kappale kuuluu:
  "Ahkeralla valmentautumisella suunnataan nyt tämän kauden viimeisiin kilpailuihin HIHSiin. Luokkanahan on se AT:n 90 cm. Ihmeitä ei toki tässä ajassa vielä tehdä mutta parhaalla mahdollisella tavalla ja kaikilla käytettävissä olevilla resursseilla sinne valmistaudutaan. Katsotaan mihin se riittää."
  Kotivalmennus meillä on kunnossa mutta uskon että tästä valmennuksesta saisimme ponin kanssa kaipaamaamme lisätreeniä ja siitä olisi meille oikeasti ratsukkona hyötyä valmistautuessamme HIHSiin.

  ReplyDelete
 17. Paras muistoni HIHS:istä..
  Vaikea kysymys. Olin ensimmäisen kerran HIHS:issä vasta viime vuonna, joten parhaat muistoni rajoittuvat siihen kertaan. Tykästyin todella paljon tapahtumaan, joten on vaikea valita vain yhtä parasta muistoa. Hienot hevoset, hyvä ratsastus ja hyvä tunnelma, ne ovat kaikki parhaita muistojani HIHS:istä. Ja tietysti laaja ja kattava Expo! On hienoa päästä seuraamaan niin läheltä tasokasta esteratsastusta ja on hienoa, kun yleisö elää hyvin suoritusten mukana. Kaikki se mitä tapahtumaan kuuluu, on minun parasta muistoani HIHS:istä!

  Haluaisin päästä Jessican valmennukseen, koska ihailen hänen ratsastustyyliään suuresti. Jessica on niin ihanan rauhallinen hevosten kanssa ja hänen rauhallisuutensa myön tarttuu hänen hevosiinsa. Jessica saa myös kaiken näyttämään niin helpolta! Eli yksinkertaisesti, haluaisin päästä valmennukseen, koska Jessica on yksi tämän maan parhaista ratsastajista!

  ReplyDelete
 18. eikö viisi parasta pitäisi olla jo julkaistu?��

  ReplyDelete