Equestrian Stockholm

Monday, October 19, 2015

Training tips.

:D

Magical eye of Calle (Garden Catch)


Håkan (Walkie Talkie)


Håkan such a charmer <3


Calle was totally chill with the treadmill.


Kohta alkaa jälleen kerran lemppari kisani eli HIHS (Helsinki International Horse Show). Tänä vuonna en itse pääse kilpailemaan ja se on kyllä aika tylsää mutta katsotaan mitä aika tuo tullessa ja ehkä pääsenkin ensi vuonna osallistumaan taas :). 

Vähän aikaa sitten pidin valmennus tunnin amateurtuuriin osallistujille Erikalle ja Jadelle jota äänestettiin mukaan valmennukseen. Siitä en ole vielä kirjoittanut joten ajatteli että nyt kun fiilistellään hissiä niin kerron samalla mitä tehtiin. 

Rakensimme aika helpon radan jossa oli aika paljon hyppyjä ulos kulmista ja sitten ihan perus viiden askeleen linja. Molemmat tytöt pärjäsivät hyvin. En ollut tavannut heitä ennen joten pystyin oikeastaan vain antamaan vähän viime hetken vinkkejä. 

Jade kertoi että on helposti liian kova kädellä ja jää pitämään liikaa esteelle. 

Vinkki Jadelle oli:Ratsasta näitä puomeja ja tunnustele mikä askelmäärä sulla tulee tähän väliin normaali laukalla, tee sama askelmäärä kolmekertaa peräkkäin. Sen jälkeen alat tekemään yhden vähemmän ja taas kolmekertaa putkeen joten voit olla melko varma että ei ollut tuurilla ;). Sen jälkeen voit tehdä yhden enemmän taas ja niin poispäin... Silloin tiedostat millainen laukka teillä on ja miten käytät kättä niin että saat hevosesi tottelemaan. 
Erika taas sanoi että hän ei aina saa hevosensa tottelemaan kännöksissä jolloin hevonen oikaisee sisälle tai liukuu ulos ja ei ole suora ennen estettä ja tekee silloin huonomman hypyn. Tämä oli treeni vinkki Erikalle:
Neljä puomia ympyrällä, ei ole niin väliä miten pitkä väli kunhan kaikki välit ovat samat. Tämä on aika vaikea harjoitus joka vaati sen että hevonen on todella hyvin kuulolla. Tämä on varsin hyvä harjoitus jos haluaa varmistaa että hevonen kulkee just sitä reittiä jota haluaa sillä jos ei niin huomaat sen hyvin nopeasti :). 

 Girls, enjoy! Oli hauskaa, toivon että pystyin antamaan teille myös jotain.

//Jessi
No comments:

Post a Comment