Equestrian Stockholm

Tuesday, June 30, 2015

Salo

Viikonlopun kisat meni hyvin ja huonosti. Mukana meillä oli kuusi hevosta joista kaksi oli uudet tulokkaat Olympic Girl ja Santenay eli Pimu ja Olli. Pimu oli juuri niin helppo ja kiva kun oletin että se olisi. Hyppäsi torstaina avoimen 100cm ollen kolmas ja perjantaina viisivuotiaiden Racing Trophy 110cm nollilla. En halunnut hypätä kolme päivää vielä sillä putkeen koska se ei ole tottunut siihen.

Olli hyppäsi Perjantaina 120cm nollilla, lauantain 130cm ratsastin huonosti vedelle. En tukenut tarpeeksi ja vähän huonolla tasapainolla. Se pysähtyi siihen joten nyt otetaan rauhassa pari vesitreeniä. Se sai sitten siinä haavan jalkaan ja pelästyi vähän, onneksi se sitten hyppäsi tosi hyvin taas sunnuntain 135cm pikkufinaalissa ollen viides.  

Mukana oli myös Rex, Swasse, Rolle ja Onni. Swasse tuntui todella hyvältä, mutta tuli pari pientä virhettä. Perjantaina tippui yksi puomi 100cm luokassa, lauantaina se pudotti yhden puomin ja juoksi yhdestä esteestä ohi ja sunnuntaina myös yksi puomi tuli Racingissä alas. Mutta fiilis oli superhyvä, kehittyy todella kivasti!

Rex oli vauhdissa taas, voittaen kaksintaistelun perjantaina, lauantaina hyppäsin 130cm sillä. Tuli uusinnassa yksi puomi, oli hyvä mutta ehkä vähän väsynyt perjantain jälkeen.

Mira ratsasti Rollea, pari puomia tippui mutta näytti hyvältä. Se saa Savonlinnassa mennä vähän enemmän, nyt se hyppäsi vaan torstaina.

Onnilla en halunnut hypätä perjantaina kun tuli niin paljon vettä enkä halunnut ottaa riskiä sen kanssa, osallistuin sillä sixbariiin lauantaina niin että se sai tehdä vähän jumppaa mutta en hypänny kun pari kierrosta treenin vuoksi.

Sunnuntain GP:ssä meillä kävi vähän hassusti. Se kompastui verryttelyssä esteen jälkeen. En silloin huomannut muuta kun että siitä tuli tosi varovainen mutta se nyt on aina hyvin varovainen ja hyppäsi edelleen hyvin. Radalla se eteni puhtaasti kolmannelle viimeiselle esteelle asti. Vaikka oli kyllä tosi varovainen kolmoissarjalla mutta radan viimeinen tehtävä oli vielä sarja, se tuli hyvin sisään mutta pysähtyi b-osalle. Tulin uudestaan ja Onni pysähtyi uudestaan niin että tipuin... radan jälkeen se ei enää liikkunut puhtaasti joten luultavasti se on vähän satuttanut jalkaansa kompastuessaan. Harmittaa! Mutta niin kun totesin jo torstaina, tämmöinen tämä laji on, yhtenä päivänä voittaa ja toisena maistellaan kentän hiekkaa :)

Meillä kävi eilen eläinlääkäri katsomassa sitä, eikä se arista jalkaa. Ulkoapäin ei näy mitään joten se saa nyt kävellä viikon ja katsotaan sitten uudestaan. Sillä nyt jää Savonlinna väliin ha Hanko jää myös väliin kun me mennään naimisiin silloin mutta toivotaan että päästiin säihkähdyksellä ja Onni on taas vauhdissa SM:ssä ja autofinaalissa!

//JessiOnni enjoying Salo.


Smartriders represented!


Mira and Rolle.


Rex won the duell.


Last weekends show went well and not so well. With us we had six horses,of which two where my two new ones Olympic Girl and Santenay. Olympic Girl was like I expected, easy, concentrated and nice to ride. She jumped an open 100cm on Thursday, and was placed 3rd and on Friday she jumped the young horse Racing Trophy for the 5 year old and did a clear round. I only did two days with her, because she isn’t used to jump three days in a row yet.

Santenay did 120cm on Friday and was clear. On Saturday he jumped the open 130cm, I messed up on the big water which ended up in a stop and he got a small cut on the leg and also got a bit scared, but on Sunday he did the small final 135cm and was fifth so now we just need to practise the water to get him confident again on it. Otherwise very happy with him!

With us we also had Rex, Swasse, Rolle and Onni. Swasse felt super good, but we had some small mistakes which kept us outside the placings. He had one down in all his starts and on Saturday we ran passed a fence but all in all the feeling is super and he feels very capable and developing nicely.

Rex was on fire again, he won the duell! Good boy! On Saturday he did the 130 with one down in the jump-off. Felt good but a bit tired from Fridays speeding.

Mira rode Rolle on Thursday, they had a couple of mistakes but it looked good. He only did one day so in Savonlinna he gets to do a bit more!

Onni only jumped on Saturday and Sunday. He was supposed to jump already Friday but it rained so much so he only did a couple of rounds in the Six Bar on Saturday, to do some gymnastics and then the Grand Prix on Sunday.

In the Grand Prix it didn’t go as planned… He stumbled in the warm up on one of the last jumps we did. Didn’t think about it that much. He got a bit more careful but he is always careful so I went in to the ring.

We were clear until the third last fence. He was super careful on the three combination but when i came in to the last combination on the longside he really overjumped the a and stopped on the b jump. I came again into the combination and he stopped again, this time ending in me falling off. When we came out of the ring to the warm-up Onni was lame. So he probably hurt himself already when stumbling in the warm-up.

It’s just like I said last week, one day you can win the other you taste the sand.

We had a vet looking at Onnis leg yesterday, it looks okay and he isn’t so lame anymore. He will walk for a week and then we will check him again. So Onni will miss Savonlinnas Grand Prix which means that we are out of the Grand Prix series because we will also miss Hanko, because of the wedding. Happy we got the place in the car final already in Korpikylä, and hopefully there is no bigger injury so that we can compete in the finnish championships!

//JessiSantenay did two good starts!Ronja helping out in the stables.


Last minute tidying!


Ronja,  the future rider?12 comments:

 1. Oliko se teidän hevonen joka juoksi tallialueella vapaana hetken? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei anakaan minun tietääkseni :).
   -J

   Delete
  2. Etkö tippunut tummalta hevoselta (swasse?) ja se pääsi vapaaksi? Kävi meidän karsinoilla kääntymässä, yhtä nopeasti haettiin kyllä takaisin :D

   Delete
  3. Ainiin joo. Kun menin selkään se säikähti ja minä tipuin... Saakeli, olin jo unohtanut :) -J

   Delete
 2. Tuo on niin totta että suoritukset voi vaihdella hetkessä ääripäästä toiseen! Suunta ei ole muuta kuin ylös päin:).Meinaatko kotona vettä Ollin kans harjoitella?
  Katsoinkin live-netistä suorana six bar-luokkaa niin hienosti Onni kyllä jumppas:). Pikaisia paranemisia Onnille! Ois kyllä huippua jos auton, SM-ja sen avantin voittaisit.
  -Katariina.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä! Kyllä, pitää treenata ja varmistaa ettei jää pahoja muistoja siitä vedestä. Kiitos tosi paljon, se olisi kivaa ;)! Onni lähettää terkkuja ja kiittää myös :) -J

   Delete
 3. Oliko Vaillant myynnissä?:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei ollut. Se toi meille enemmän iloa kun se olisi tuonut rahaa :) -J

   Delete
 4. Montako luokkaa viikonlopun aikana (pe,la,su) voi hypätä n. 90-110cm tasolla kisoissa enintään kun on suht virtava hevonen kyseessä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi. Hmmm... Kyllä hän sitä Voi jopa hypätä kaksi luokkaa päivässä. Riippuu vähän hevosen kunnosta. Se on kuitenkin aika paljon eli silloin ei kannata verkata hurjan kauan ettei väsy. Itse teen mielummin useita kisoja kun että hyppää aina kaksi luokkaa... -J

   Delete
 5. Onko sulla muuten yhtään SM-mitalia sennuissa, vai ootko ollut yleensä ulkomailla niiden aikana? Ja entä muissa ikäluokissa?

  Toivottavasti selviätte Onnin kanssa vaan pienellä levolla, ja pääsette SM:hin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei ole, en ole edes ikinä osallistunut kun olin ulkomailla. Isolla ponilla on pronssi mitalli. Joo, mä todellakin toivon!! Ensi viikolla tiedetään enemmän! -J

   Delete