Equestrian Stockholm

Wednesday, March 9, 2016

Training video from today.

Sain tänään tehtyä uuden treeni videon. Päivän vinkki on puomi harjoittelu, jonka näette videossa. Se on aivan loistava tapa saada selville kuinka sinulla synkkaa hevosesi kanssa. Se ei ole niin helppoa ratsastaa edes ilman puomeja ympyrällä. Hevonen ei välttämättä kuuntele mihin haluaisit sen menevän, ei ehkä pidennä tai lyhennä askelta juuri silloin kuin haluaisit. Tätä ei aina huomaa yhtä hyvin ilman puomeja tai esteitä. Kun puomien välissä on tietty määrä metrejä ja ratsastat aina keskeltä niin saat  tämän nopeasti selville. 
videolla näitte kuinka tein viisi laukka askelta puomien välissä. Jos hevoseni silloin haluaa laukata sisä reunaa se tulee olemaan todella ahdas viisi laukka askelta. Jos se haluaa laukata ulko reunaa niin siitä tulee pitkä viisi. Sama juttu pätee radalla. Jos näet etäisyyden esteelle hyvin jo kaukaa mutta hevosesi ei kulje siitä mistä olit päässäsi suunnitellut niin olet joko liian lähellä tai liian kaukaa, samalla lailla kuin esimerkkini puomeilla... Sen takia kannattaa välittää mistä hevonen kulkee aina kun istut selässä. Ei ole ikinä hetkeä jolloin ei opeta hevosta mitään. Hevosen puhekieli on sinun eleet, muista se. 

Hyviä treenejä!

//JessiRolle isn't such a morning person ;)I love when I sometimes remember to make me breakfast <3
I did a new training video today. Yes, all by my self. Sins my sister got a job and doesn't have the time to help me with that anymore. Sucks for me rules for her :)... 
Todays training tips is training on cavalettis and poles on a circle, like I do on the video. Its not that easy to ride on a circle. You'r horse may not turn when you want it to, it may not shorten or longen the stride when you want to. And I find its not as easy to recon as with poles on a circle. You should  have a certain distance between the poles and always try to ride over the middle of the pole. 
In the video you will se how I ride the distance in between the poles with five strides. If my horse strays to the out side the five strides will be too long and if he strays to the inside, the five will be very short. Its the same thing in the course. If you see a good distance to the fence already from far away but your horse doesn't follow the way you planned in your head, then you will be either to far away or to close... Thats why you should always care where your horse goes when you sit on. There is never a moment when you don't teach your horse a thing. The horses language are your actions, remember that.

Happy trainings!

//Jessi

I got to try a TESLA last weekend. Go and check out the site of https://www.shareitbloxcar.fi


I wish I would have this office everyday.

5 comments:

 1. Todella kiva tehtävä, tää treeni pääsee testiin!

  ReplyDelete
 2. Tykkäsin, lisää tällaisia! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva. Niitä saadan toivottavasti kyllä tehtyä lisää ihan lähiaikoina :).

   - J

   Delete
 3. Tykkäsin, lisää tällaisia! :)

  ReplyDelete